ÜSİMP Patent Fuarı ve Ulusal Kongresi 27-28 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul' da gerçekleştirildi.

usimp19-643.JPG (11.44 MB)

Kurumumuzun üyesi olduğu Üniversite Sanayi İş Birliği Merkezi Platformu-ÜSİMP’in bu yıl beşincisini düzenlemiş olduğu “Üniversite Sanayi İşbirliğinde Toplumsal Fayda İçin Arayüzlerin Yeri” temalı ÜSİMP Patent Fuarı ve Ulusal Kongresi 27-28 Kasım 2019 tarihlerinde Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nde gerçekleştirildi. Ülkemize ait yaklaşık 200 patentin tanıtıldığı ve Üniversitemizin 12 patent çalışması ile katıldığı bu etkinlikte, ayrıca Üniversitemiz Akademisyenlerinin geliştirmiş olduğu 8 farklı teknoloji ile ilgili bilgi paylaşımı yapıldı.

King Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (KAUST – King Abdullah Science and Technology University) Teknoloji Transfer Ofisi’nin onur konuğu olarak katıldığı etkinlikte, ÜSİMP Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit SERBEST’in açılış konuşması sonrası TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cengiz ULTAV, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL ve özel sektör & kamudan çok sayıda konuşmacı yer aldı.

usimp19-1.JPG (10.63 MB) usimp19-4.JPG (12.03 MB)

ÜSİMP Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit SERBEST, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fazilet VARDAR ve MİTTO Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahu ALTINKUT UNCUOĞLU, ulusal ve uluslararası ölçekli olarak Ar-Ge ve Girişimcilik ekosistemlerinde fikirden ürüne giden yenilikçi yaklaşımlara ilişkin çeşitli oturumlar organize ettiler.

Çok sayıda Üniversite TTO’sunun ve özel sektörün katılım gösterdiği bu etkinlikte, MİTTO Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahu ALTINKUT UNCUOĞLU’nun başkanlığında gerçekleşen panelde, Üniversitemiz tarafından yürütülen ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Yenilikçi Ara Yüz Platformu” projesinin ön sonuçları paydaş kurumların temsilcileri ile birlikte değerlendirildi.

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI VE KONGRESİ 2019’DA SERGİLENEN 12 ADET PATENT/PATENT BAŞVURUSU

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI VE KONGRESİ 2019’DA SERGİLENEN 8 ADET AKADEMİK ÇALIŞMA