ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 2018’de ÜNİVERSİTEMİZ'İN FAALİYETLERİ

Kurumumuzun üyesi olduğu Üniversite Sanayi İş Birliği Merkezi Platformu (ÜSİMP)’nun bu yıl dördüncüsü düzenlemiş olduğu “Üniversite Sanayi İşbirliğinden Yüksek Katma Değere” temalı ÜSİMP Patent Fuarı ve Ulusal Kongresi 14-15 Kasım 2018 tarihlerinde Harbiye Askeri Müze’de gerçekleştirildi. Ülkemize ait toplam 145 patentin sunulduğu ve Üniversitemizin 10 patent ve 6 adet kongre bildirisiyle katıldığı bu etkinlikte ÜSİMP Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit SERBEST’in açılış konuşması sonrası Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal MACİT, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL ve özel sektör & kamudan  çok sayıda konuşmacı etkinlikte yer aldı. Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN’nın da oturum başkanlığı yaptığı bu etkinlikte ÜSİMP Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit SERBEST ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fazilet VARDAR Ülkemizdeki patentlerin katma değere dönüşümlerine ilişkin çeşitli oturumlar organize ettiler. Çok sayıda Üniversite TTO’sunun ve özel sektörün katılım gösterdiği bu etkinlikte Rektörlüğümüz adına yürütülen ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Yenilikçi Ara Yüz Platformu” projesi “Akademik Dünyadan Pazara Yolculukta Ağlar ve İşbirliklerinin Yeri” adlı oturumda proje yürütücüsü MİTTO Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahu ALTINKUT UNCUOĞLU tarafından tanıtıldı. Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Avrupa’nın teknoloji transferi ve endüstri ilişkilerinden sorumlu çeşitli üniversitelerden kamu araştırma merkezlerinden konuşmacılar da yer aldı. Ayrıca, Malezya Araştırma ve Yenilik Ekosistemini temsilen çeşitli kamu kurumları ve özel sektörden konuşmacıların yer aldığı etkinlikte Malezya’dan 50’den fazla patent sunumu gerçekleşti.

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI VE KONGRESİ 2018’E ÜNİVERSİTEMİZDEN SUNULAN PATENTLER  ve KONGRE BİLDİRİLERİ

1)      Kanser Tedavisinde Kullanılmak Üzere 5-Kloropirazin-2-Karbohidrazit’den Sentezlenen Ligandlar ve Bu Ligandlardan Elde Edilen Metal Kompleksleri

Prof. Dr. Emine Elçin EMRE, Doç. Dr. Ayşegül İYİDOĞAN, Prof. Dr. Bedia KAYMAKÇIOĞLU, Senem Sinem YAZICI

Prof. Dr. Bedia KAYMAKÇIOĞLU ve Senem Sinem YAZICI, Eczacılık Fakültesi-Farmasötik Kimya Bölümü.

2)      Achillea multifida Bitkisinin Kanser Tedavisinde Kullanımı

Dr. Öğr. Üyesi Turgut TAŞKIN, Prof. Dr. Leyla BİTİŞ, Doç. Dr. Özlem BİNGÖL ÖZAKPINAR, Prof. Dr. Fikriye URAS, Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü.

3)      Sefaklor ve Klavulanik Asit İçeren Farmasötik Bileşim (CLACEF)

Prof. Dr. Ş.Güniz KÜÇÜKGÜZEL, Arş. Gör. Duygu ŞALLI, Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü.

4)      Desloratadin ve Parasetamol İçeren Farmasötik Bileşim (DESPARAS)

Prof. Dr. Ş.Güniz KÜÇÜKGÜZEL, Uzm. Kmg. Kaan BAŞ, Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü.

5)      Kendi Yönlenen Su Geçirmez Havalandırma Bacası

Doç. Dr. H. Tonguç TOKOL, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü

6)      Serigrafi Baskı Sistemine Uygun Biyo-Kompozit Levha ve Üretim Yöntemi

7)      Taq DNA Polimeraz Enziminin Üretim Yöntemi

Prof. Dr. Kadir TURAN, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü.

8)      Power Led Modül İçeren Dâhili Akıllı Aydınlatma Armatürü

Doç. Dr. İsmail KIYAK ve Prof. Dr. Bülent ORAL (Teknoloji Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü), Doç. Dr. Vedat TOPUZ (Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu,  Bilgisayar Teknolojileri Bölümü).

9)      Atık Enginar Bitki Gövde ve Yapraklarından Elde Edilen Liflerden Oluşturulan Tekstil Yüzeyleri, Teknik Tekstiller, Kaplama, Kompozit Yapılar, Mikro ve Nano Yapılar

Prof. Dr. Emine Dilara KOÇAK, Prof. Dr. Nigar MERDAN, Prof. Dr. Mehmet AKALIN, Doç. Dr. Erhan SANCAK (Teknoloji Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü).

10)  Flor ve Fosfor İçeren Yüksek Yanma Direncine Sahip Poliimid Filmler

Doç. Dr. Emrah ÇAKMAKÇI ve Prof. Dr. Atilla GÜNGÖR, (Fen Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü.

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI VE KONGRESI 2018’E ÜNİVERSİTEMİZDEN KATILAN POSTER BİLDİRİLERİ (KONGRE)

1)      Kendi Yönlenen Su Geçirmez Havalandırma Bacası

Doç. Dr. H. Tonguç TOKOL, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü.

2)      Sefaklor ve Klavulanik Asit İçeren Farmasötik Bileşim (CLACEF)

3)      Desloratadin ve Parasetamol İçeren Farmasötik Bileşim (DESPARAS)

4)      Taq DNA Polimeraz Enziminin Üretim Yöntemi

Prof. Dr. Kadir TURAN, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü.

5)      Kabak Lifi Takviyeli Biyo-Kompozit Malzemeler

Doç. Dr. Sinan SÖNMEZ (Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu / Basım Teknolojileri Bölümü), Doç. Dr. Garip GENÇ (Teknoloji Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü).

6)      Achillea multifida Bitkisinin Kanser Tedavisinde Kullanımı

Dr. Öğr. Üyesi Turgut TAŞKIN, Prof. Dr. Leyla BİTİŞ, Doç. Dr. Özlem BİNGÖL ÖZAKPINAR, Prof. Dr. Fikriye URAS (Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü).