24 Ocak 'ta "PATENT ÖN ARAŞTIRMASININ ÖNEMİ” Konulu Patent Bilgilendirme Günü Düzenlenecektir!

Üniversitemiz İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) Müdürlüğü tarafından, 24 Ocak 2019 Perşembe günü 10:00-12:00 saat aralığında, Üniversitemiz Göztepe Yerleşkesi Prof. Dr. Ayhan MERGEN Konferans Salonu’nda (MB 144’te) “PATENT ÖN ARAŞTIRMASININ ÖNEMİ” konulu bir Patent Bilgilendirme Günü düzenlenecektir.

MİTTO Fikri ve Sınai Haklar Bölümü’nde görev yapan Elif Zehra ATUKEREN, bu etkinlik kapsamında;

• Patent Ön Araştırmasının Önemi Nedir?
  • Patent Dökümanlarında Hangi Bilgiler Var?
  • Patent Arama Motorları Nelerdir?
  • Bazı Patent Arama Motorlarının Kullanımı Nasıldır?
  • Patent Ön Araştırması Yaparken Dikkate Almamız Gereken Patent Terminolojisi Örnekleri
  • Örnek Bir Patent Araştırması

hakkında bilgilendirme yapacak olup, katılımcıların sorularını yanıtlayacaktır. Buna bağlı olarak, Patent Başvurusu yapmış/yapacak Akademisyenlerimizin, lisansüstü ve doktora öğrencilerimizin Bilgilendirme Günümüze katılması büyük önem taşımaktadır.

Ekte sunum içeriği ve sunumu yapacak olan Elif Zehra ATUKEREN’in özgeçmişi sunulmaktadır.

EK:

EK-1