MİTTO-TÜBİTAK Çevre Biyoteknolojisi Konulu Ar-Ge Strateji Belgesi Proje Çalıştayı

TÜBİTAK’ın "Üniversitelerde Ar-Ge Strateji Belgesi Hazırlatılması ve Uygulatılması" çağrısına istinaden Üniversitemiz tarafından hazırlanan “Marmara Üniversitesi’nde Biyoteknoloji Alanında Mevcut Ar-Ge Potansiyelinin Belirlenmesi ve Öncelikli Alanlara Yönelik Ar-Ge Stratejilerinin Oluşturulması” başlıklı projemiz TÜBİTAK tarafından destek alarak Kurumumuzun Biyoteknoloji alanında Türkiye’de ilk beş Üniversite arasında yer aldığı onaylanmıştır.
Söz konusu projenin başarıyla tamamlanarak Biyoteknoloji Alanında Ar-Ge Strateji Belgesi’nin oluşturulmasıyla TÜBİTAK’ın açacağı özel çağrılı “1003 - Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı” ve "1004 – Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı” programları kapsamında Üniversitemize büyük ölçekli proje başvurusu yapma imkânı sağlanacaktır.
“Biyoteknoloji” genel başlığı altında TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında alanla ilgili proje konularının belirlenmesi amacıyla projede planlanan çalıştaylardan ikincisi “ÇEVRE BİYOTEKNOLOJİSİ” alanında 20 Ekim 2016 Perşembe günü 9.30-12.30 saatleri arasında Mühendislik Fakültesi MB-144 No’lu Konferans Salonu’ndagerçekleştirilecektir.

Tüm akademisyenlerimiz ve lisansüstü öğrencilerimiz davetlidir.