“ÜNİVERSİTE BULUŞLARININ TİCARİLEŞTİRİLMESİNE GİDEN YOLLAR” Konulu Patent Bilgilendirme Günü Düzenlenecektir

Üniversitemiz İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) Müdürlüğü tarafından, 28 Kasım 2018 Çarşamba günü 10.00-12.00 saatleri arasında Üniversitemiz Göztepe Yerleşkesi Prof. Dr. Ayhan MERGEN Konferans Salonu’nda (MB 144’te) “ÜNİVERSİTE BULUŞLARININ TİCARİLEŞTİRİLMESİNE GİDEN YOLLAR” konulu bir Patent Bilgilendirme Günü düzenlenecektir.

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi - İngilizce İşletme Bölümü’nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Seniha DAL, bu etkinlik kapsamında; ticarileştirme kavramı, üniversitelerde ortaya çıkan buluşların korunması ve ticarileştirilmesi süreçlerine yönelik çeşitli modeller hakkında bilgilendirme yapacak olup, Akademisyenlerimizin sorularını yanıtlayacaktır. Buna bağlı olarak, Patent Başvurusu yapmış/yapacak ve/veya Patent Başvurusu tescillenmiş olan Akademisyenlerimizin Bilgilendirme Günümüze katılması büyük önem taşımaktadır.

Ekte sunum içeriği ve sunumu yapacak olan Dr. Öğr. Üyesi Seniha DAL’ın özgeçmişi sunulmaktadır.