Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 3 Farklı Horizon 2020 – ECSEL Projeleri ile Önemli Bir Başarıya İmza Attı!

mujdat soyturk.jpg (7 KB) borahan_tumer.jpg (5 KB)

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Müjdat SOYTÜRK, desteklenmeye hak kazanan 3 farklı Horizon 2020 – ECSEL projeleri ile önemli bir başarıya imza attı. 2018 yılından bu yana proje önerisi çalışmalarını yürüttüğü “BEYOND5 - Building the fully European supply chain on RFSOI, enabling New RF Domains for Sensing, Communication, 5G and beyond”, “InSecTT – Intelligent Secure Trustable Things” ve “iRel4.0 – Intelligent Reliability 4.0” Projelerinde yürütücü olarak görev alacaktır. Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ nden Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Mustafa Borahan TÜMER’ in de araştırmacı olarak katılacağı  “iRel4.0 – Intelligent Reliability 4.0” Projesi’ nde Üniversitemiz, 14 ülkenin yer aldığı konsorsiyumda, Türkiye’nin ülke koordinatörü olarak belirlenmiştir. Toplam bütçesi 2 milyon Euro’ yu aşan projelerden Elektronik Bileşenler ve Sistemler (ECS) alanında önemli çıktılar elde edilmesi hedeflenmektedir.  MİTTO olarak değerli öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.