Patent Ön Araştırması Bilgi Günü Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi' nde Gerçekleştirildi!

Marmara Üniversitesi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) Müdürlüğü tarafından düzenlenen, “PATENT ÖN ARAŞTIRMASININ ÖNEMİ” konulu, Patent Bilgilendirme Günü 24.04.2019 tarihinde Eczacılık Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

MİTTO Fikri ve Sınai Haklar Bölümü’nde görev yapan Elif Zehra ATUKEREN’in sunumuyla gerçekleşen ve Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyeleri, Araştırma Görevlileri, doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin katılım sağladığı etkinlik kapsamında;

• Patent Ön Araştırmasının Önemi Nedir?
  • Patent Dokümanlarında Hangi Bilgiler Var?
  • Patent Arama Motorları Nelerdir?
  • Bazı Patent Arama Motorlarının Kullanımı Nasıldır?
  • Patent Ön Araştırması Yaparken Dikkate Almamız Gereken Patent Terminolojisi Örnekleri
  • Örnek Bir Patent Araştırması

konuları hakkında detaylı bilgi paylaşımı yapıldı. Program; katılımcıların soruları cevaplandırıldıktan sonra sona erdi.