Smart Future Expo 2018

Üniversitemiz Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri Ar-Ge projelerini Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON)’nin 14 - 15 KASIM 2018 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlediği “Smart Future Expo 2018”de MİTTO koordinasyonuyla sergiledi. Üniversitemizden 11 farklı bilimsel projenin sunulduğu fuar genelinde akademisyenlerimiz tarafından hazırlanan projeler katılımcı ve ziyaretçilerin dikkatini çekti. Fuarda “Sanayinin Dönüşümü”, “Akıllı Şehirler”  ve “Girişimcilik” temaları üzerine faaliyetler gerçekleştirildi ve bu temalar altında Büyük Veri ve Analitiği, Yapay Zekâ Artırılmış ve Sanal Gerçeklik, 3D - 4D Yazıcılar Ve Teknolojisi, Makine Öğrenmesi Robot Teknolojileri, Endüstri 4.0, Nesnelerin İnterneti, Giyilebilir Teknolojiler, Otonom Araçlar ve Sürücüsüz Arabalar, Dijital Çalışma Alanları, Dijital Asistanlar, Dijital Para, Quantum Bilgisayarlar, Gen Düzenlemeleri ve Gen Teknolojisi, İnsan Mikrobiyomu, Uzaya Seyahat ve Uzay Araçları, Güneş Pilleri konuları üzerinde duruldu.

 

Fuarda Yer Alan Akademisyenlerimiz ve Çalışmaları:

·         Yerli Teknolojiler İle Katma Değeri Yüksek Biyomalzemeler (Biyopolimerler,  Enzimler, Biyoyakıtlar) - Prof. Dr. Dilek KAZAN, Mühendislik Fakültesi, Biyomühendislik Bölümü.

 

·         Dolaşımdaki Kanser Hücrelerini (CTC) Hacim-tabanlı Ayrıştırma İşlemini Sağlayan Pratik bir Mikroakışkan-MEMS Sensör Sistemi – Dr. Öğretim Üyesi Alper ŞİŞMAN, Mühendislik Fakültesi, Elektrik & Elektronik Mühendisliği Bölümü.

 

·         Aktif Evreli Dizi Radar Uygulamaları İçin Özgün bir Analog Fazlayıcı ve Demetleyici Sistemi- Dr. Öğretim Üyesi Alper ŞİŞMAN, Mühendislik Fakültesi, Elektrik & Elektronik Mühendisliği Bölümü.

 

·         Araçsal Ağlar ve Akıllı Ulaşım Sistemleri Araştırma Grubu – Doç. Dr. Müjdat SOYTÜRK, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü.

 

·         İHA ve Robot Sürüleri için Görüntü İşleme, Kontrol ve Gömülü Yazılım Uygulamaları – Prof. Dr. Cem ÜNSALAN, Prof. Dr. Veysel GAZİ, Mühendislik Fakültesi, Elektrik & Elektronik Mühendisliği Bölümü.

 

·         Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi Yoluyla Metin Sınıflandırma, İçerik Saptama ve Çıkarım Analizi – Doç. Dr. Murat Can GANİZ, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü.

 

·         Gezer Ve Sabit Platformlar İçin Değişken Erişimli Yükleme Robotu – Prof. Dr. Nihat AKKUŞ, Teknoloji Fakültesi,  Mekatronik Mühendisliği Bölümü.

 

 

·         Maket Kontrol Modülü – Dr. Barış DOĞAN, Teknoloji Fakültesi,  Mekatronik Mühendisliği Bölümü.

 

·         Akıllı Damper - Dr. Barış DOĞAN, Teknoloji Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü.

 

·         Atmosferik Kirleticilerin İnsansız Hava Aracı İle Ölçümü - Dr. Barış DOĞAN, Teknoloji Fakültesi,  Mekatronik Mühendisliği Bölümü.

 

·         Biyomekatronikte Akıllı Sistemler – Doç. Dr. Erkan KAPLANOĞLU, Teknoloji Fakültesi,  Mekatronik Mühendisliği Bölümü.

 

 

·         Türk Malı Yeni Doğan Yoğun Bakım Ventilatörü (Yapay Solunum Cihazı) Tasarımı ve Üretimi – Prof. Dr. Hasan ERDAL, Öğr. Gör. Fatih Serdar SAYIN, Teknoloji Fakültesi,  Elektrik & Elektronik Mühendisliği Bölümü.


HIZLI ERİŞİM