TÜBİTAK-TAGEM 1003 TARIMSAL ARAŞTIRMALAR ORTAK ÇAĞRI BAŞARISI

Marmara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Nüzhet Cenk Sesal’ın proje yöneticisi olduğu “Toprak İyileştirme ve Çeltik Üretiminde Verimi Artırmak Amacıyla Çeltik Saman Atığı ile Beraber Uygulanacak Biyogübre Üretimi” başlıklı proje TÜBİTAK-TAGEM 1003 TARIMSAL ARAŞTIRMALAR ORTAK ÇAĞRISI kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Çağrı kapsamında Tarım ve Gıda Sektörü öncelikli konularından olan Toprak ve Bitki Besleme kategorisinde Gübre Üretim Teknolojileri’nin öncelikli Ar-Ge ve Yenilik Konusu olduğu bildirilen bu proje ile;

- Ülkemiz toprak ve ekolojik koşullarına uygun, bitki besin maddesi taşıyıcı materyalleri için, verimliliği ve dayanımı artırmaya yönelik mikrobiyal gübre üretim teknolojilerinin geliştirilmesi,

- Atık ve artıkların geri dönüşümü ile ilgili gübre elde etme teknolojilerinin geliştirilmesi,

- Mevcut yerli izolatlardan uygun formülasyonda mikrobiyal gübrelerin üretilmesi konularına odaklanılmıştır.

Proje Ekibi:

Prof. Dr. Filiz Vardar (Marmara Üniversitesi)

Bursiyer Gamze Kurtuluş (Marmara Üniversitesi)

Dr. Öğr. Üyesi Bahar Yıldız Kutman (Gebze Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü)

Dr. Öğr. Üyesi Ümit Barış Kutman (Gebze Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü)

AR-GE Personel Dr. Murat Emrah Maviş (Altium International Laboratuvar Cihazları Anonim Şirketi)

AR-GE Personel Dr. Gökçe Göksu (Altium International Laboratuvar Cihazları Anonim Şirketi)

AR-GE Personel Neşe Ular (Altium International Laboratuvar Cihazları Anonim Şirketi)

Girişimci Erkin Özdereliler (NG Biyoteknoloji Ltd. Şti)

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI

ATATÜRK TOPRAK, SU VE TARIMSAL METEOROLOJİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ (Kırklareli)

Proje Yürütücüsü: AR-GE Personel Dr. Emel Kayalı