Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi ve ODTÜ TEKNOKENT işbirliği ile salgın hastalıklar çağrısı açıldı!

2-1536x680.png (982 KB)

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak belirlenen yeni tip koronavirüs (COVID-19) tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına almıştır. Ülkemizin COVID-19 salgını ile mücadelesine katkı vermek; salgının toplumda yayılımının en aza indirilmesi ve kontrol altına alınmasını sağlamak, başta risk altındaki gruplar olmak üzere toplum sağlığının korunması ve salgının olumsuz sosyo-ekonomik etkilerini hafifletmek amacıyla Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi ve ODTÜ Teknokent işbirliği ile Salgın Hastalıklar Çağrısını açıyoruz. Salgın hastalıklar çağrımız kapsamında tüm eğitim ve mentorluk programı online olarak yürütülecektir. Son başvuru tarihi 24 Nisan 2020’dir.

Tarihler

Çağrı tarihleri: 10 Nisan-24 Nisan

Online Değerlendirme:27 Nisan

Online Değerlendirme Kurulu: 30 Nisan

4 Mayıs’ta online eğitimler başlayacaktır

Yeni tip koronavirüsün teşhis ve tedavisine yönelik her türlü iş fikrine destek vereceğimiz çağrının alt başlıkları;

• Dezenfektanlar
  • Tanı kitleri
  • Yoğun bakım ünitelerinde kullanılan cihazlar / Solunum cihazları
  • Solunum yolları ilaçları
  • Salgının doğrudan veya dolaylı sonuçlarına etki edebilecek bilişim uygulamaları
  • Virüsün yayılımının önlenmesi ve kontrol altına alınması için mobil uygulamalar ve dijital platformalar
  • Halk sağlığı için acil hazırlık ve müdahale çalışmaları
  • Salgının ülke ve bölge ekonomisine negatif etkilerinin azaltılmasına yönelik yenilikçi uygulamalar geliştirilmesi

Çağrı kapsamında sunulacak destekler;

• Sağlık ekosistemi çalışma ağına erişim
  • Araştırma Laboratuvarı desteği
  • Girişimcilik ve sağlık regülasyonları eğitimleri ve mentorluk
  • Alanında en iyi akademisyenler ve klinisyenlerden danışmanlık,
  • ODTÜ Teknokent’ten ürün geliştirme ve altyapı desteği
  • İngiltere ve Hollanda pazarlarına erişim

Başvuru yapmak için tıklayınız.