Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi "Bilim Şenliği'15"

Mitto Logo

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ve Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından desteklenen Bursa Bilim Şenliği, bilim severlerin proje sergileri, mesleki yönlendirme - atölye stantları, bilim gösterileri ve bilimsel birçok aktiviteyi bir arada sunarak halkımızın bilime ilgisini arttırmayı amaçlamaktadır.

Geçtiğimiz yıl 2-3-4 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleşen Bursa Bilim Şenliği 2014 Merinos Parkı’nda, 32 üniversite kulübü, 12 bilim merkezi, 17 mucit, 6 yabancı ekip, 19 geleceğin otomobili, 23 atölye çadırı, 80 ilkokul projesi ve 60 TEML projelerinin  katılımıyla  gerçekleştirildi. Toplam ziyaretçi sayısı 3 gün içerisinde 100.000’e ulaştı.

Geçtiğimiz senenin tecrübeleri ve etkinliğimize ortak olan paydaşlarımızın katma değerleri ile etkinlik kapasitemizi bir adım daha ileriye taşıma fırsatı yakaladık. Bursa Bilim Şenliği’ni bu sene, çok daha geniş bir içerik, farklı katılımcı profili ve ‘Tasarım ve İnovasyon’ konseptiyle 8-9-10 Mayıs 2015 tarihlerinde Merinos Parkı açık alanında düzenliyoruz.

Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl sergilenecek tüm projeleri “Bursa Bilim Şenliği Proje Yarışması” ile belirleyeceğiz. Sergilenen projeler arasından dereceye giren projelere para ödülü verilecektir.

Kurumunuz tarafından düzenlenen bilimsel atölyeler, etkinlikler ile birlikte katılımcıların bilime dokunmasını sağlamak ve toplumda bilimsel farkındalık yaratma adına sizleri Bursa Bilim Şenliği 2015’te aramızda görmekten büyük onur duyarız.

Bursa Bilim Şenliği'15 hakkında detaylı bilgi için www.bursabilimsenligi.org adresine bakabilirsiniz.

Yarışma Kitapçığı için tıklayınız.

15. Bilim Şenliği