Doç. Dr. Cenk Sesal'ın 2 Projesi, İtalya ve Japonya İle Ortaklaşa Gerçekleştirilecek

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenk Sesal yürütücülüğünde düzenlenecek olan, TÜBİTAK'tan, Japonya'dan ve İtalya'dan bilim adamlarıyla ortaklaşa gerçekleştirilecek olan iki ayrı araştırma projesi kabul aldı.

Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve MİTTO Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Cenk Sesal yürütücülüğünde hazırlanan araştırma projelerinin ilki; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile İtalya Ulusal Araştırma Konseyi (CNR) Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü çerçevesinde Türk ve İtalyan bilim insanları arasında fen, sosyal, beşeri, mühendislik, tıp ve eczacılık alanlarında desteklenecek ortak 4 projeden biri olarak kabul edildi. Projenin Türk Ortakları; Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Cenk Sesal, Prof. Dr. Ebru Toksoy Öner, Bursiyer Doktora Öğrencisi Barış Gökalsın olurken; İtalyan Ortaklar ise; Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Giuseppina Tommonaro, Dr. Barbara Nicolaus, Dr. Annarita Poli, Dr. Paola Di Donato ve Carmine Iodice (National Council Research of Italy at the Institute of Biomolecular Chemistry) oldu.

Yine Doç. Dr. Cenk Sesal'ın yürütücüsü olduğu diğer araştırma projesi ise; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Japon Bilimi Destekleme Kurumu (JSPS) arasındaki Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü çerçevesinde, fen, sosyal, beşeri, mühendislik, tıp ve eczacılık alanlarında çağrıya yapılan ortak başvurular içinden desteklenmeye hak kazanan 2 projeden biri olarak kabul edildi. Projenin Türk Ortakları; Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Cenk Sesal, Doç. Dr. Gülşah Özyiğitoğlu ve Bursiyer Doktora Öğrencisi Barış Gökalsın, Bahçeşehir Üniversitesi'nden Doç. Dr. Serdar Durdağı ile Prof. Dr. Erdem Yeşilada, Yeditepe Üniversitesi'nden ise Yrd. Doç. Dr. İskender Karaltı olurken; Japon Ortakları ise; Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Kojiro Hara, Doç. Dr. Masashi Komine ve Akita Prefectural Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Hiroko Kawakami oldu.

Öğretim Üyemize ve proje ortaklarına çalışmalarında başarılar dileriz.

MİTTO Japonya

MİTTO Italy

mitto logo          mitto facebook /MittoMarmara          mitto mail mitto@marmara.edu.tr

mitto twitter /MittoMarmara          mitto web sitesi http://mitto.marmara.edu.tr