“Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde Marmaralı Akademisyenler Yer Aldı"

Her yıl Stanford Üniversitesi ve Elsevier iş birliğiyle hazırlanan, dünyanın en etkili bilim insanlarının açıklandığı listede, bu yıl da Marmara Üniversitesi’nden akademisyenler yer aldı.

Liste, “Yıllık Etki” ve “Kariyer Boyu Etki” olarak iki ayrı kategoride yayınlandı. Sıralama, akademisyenlerin nitelikli yayın sayıları ve bu yayınlara yapılan atıf sayısı, h-indeks ve hm-indeks gibi ölçütlere dayanılarak yapıldı.

“Yıllık Etki” Kategorisinde Marmara Üniversitesi’nden 15 Akademisyen

2022 yılı atıf etkisinin dikkate alındığı “Yıllık Etki” sıralaması için 210.000 bilim insanının çalışmaları ve yayınları incelendi. Türkiye’den toplam 1395 bilim insanının yer aldığı listede, Marmara Üniversitesi’nden 15 isim yer aldı. Dünyanın en etkili bilim insanı listesinde Marmara Üniversitesi’nden alan sıralamasına göre ilk 1000’de 5 ve toplamda 15 akademisyen yer aldı.

“Kariyer Boyu Etki” Kategorisinde Marmara Üniversitesi’nden 13 Bilim İnsanı

204.000 akademisyenin uzun vadede yayınlanan çalışmalarının atıf etkilerinin değerlendirildiği “Kariyer Boyu Etki” listesinde ise 13 Marmaralı bilim insanımız yer aldı. Bu kategorideki alan sıralamasına göre ilk 1000’de 6 ve toplamda 13 akademisyen yer aldı.

slayt-1tr.jpg (204 KB)