EuroC@Türkiye Yüksek Başarımlı Hesaplama Kış Okulu

TÜBİTAK ULAKBİM koordinasyonunda yürütülen EuroCC Projesi kapsamında;
EuroCC-Türkiye Yüksek Başarımlı Hesaplama (YBH) Yetkinlik Merkezi YBH alanında farkındalık ve yetkinliklerin artırılması ile akademi-sanayi işbirliğinin desteklenmesini hedeflemektedir.

Bu kapsamda 8-13 Şubat 2021 arasında düzenlenen EuroCC Türkiye Yüksek Başarımlı Hesaplama Kış okulunda aşağıda belirtilen eğitimler ve uygulamaları gerçekleştirilecektir.

- Paralel Programlama
- CUDA ile GPU Programlama
- Büyük Veri Saklama, İşleme
- Makine Öğrenmesi
- LAMMPS ile Moleküler Dinamik Simülasyonları
- OpenFoam, Basilisk, SU2 ile Akışkanlar Dinamiği Simülasyonları

Ayrıca YBH'ın akademi ve sanayide farklı uygulamalarının anlatıldığı sunumlara da okul kapsamında yer verilmektedir.

Kış okulu, "Yüksek Başarımlı Hesaplama Ekosistemi: yetkinlikler, sorunlar, öneriler" konulu panel ile sona erecektir. Panelde akademi, özel sektör ve Ulusal YBH Merkez temsilcileri farklı yönleri ile YBH ekosistemini değerlendirecektir.

Detaylı programı görmek ve kayıt olmak için link: