Marmara Üniversitesi II. İnovasyon ve Proje Pazarı Günleri-2014

Marmara Üniversitesi

II.İnovasyon ve Proje Pazarı Günleri 2014

SAYIN MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI VE ÖĞRENCİLERİ
Sizlerin bilimsel ve teknik araştırmalarınız, inovasyon fikirleriniz, Ar-Ge çalışmalarınız ile “Endüstriye Hazır Projeler” inizin ticarileşmesi ve tanıtımları amacı ile 22-23 Ekim 2014 tarihlerinde MİTTO Koordinatörlüğünce düzenlenecek olan ihtisaslaşmış “Marmara Üniversitesi II. İnovasyon ve Proje Pazarı Günleri” etkinliğinde sanayicilerimizin beğenisine sunulacaktır.

Söz konusu proje pazarı programı için, sizlerden daha önceden yayınlanmış veya yayınlanmamış endüstriyel potansiyeli olan Ar-Ge proje çalışmalarınız istenecektir.

Bu yılki proje pazarının nihai hedefi projelerin ticarileşmesi ve ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmaları olacaktır. Öncelikli Alanlara ve Sanayiye Yönelik projelere ağırlık verilecek, Girişimcilik desteği alan projeler ile daha önceden tescili alınmış patent ve faydalı modeller bu etkinlikte ticarileşmesi amacı ile ayrıca sergilenecektir.

Çalışmalarınız ve projeleriniz, Proje Pazarı Etkinliğinin nihai takviminden en az 2 ay öncesinde MİTTO Koordinatörlüğü tarafından belirli formatta düzenlenerek tanıtım ve bilgilendirme amacı ile proje pazarı öncesi ilgili kurum, kuruluş ve şirketlere gönderilecektir.

Bu kurum ve kuruluşlar başta Üniversiteler, TÜBİTAK, SSM, KOSGEB, TOBB, TİM,İSO,İTO,TEKNOPARK İSTANBUL A.Ş.,THY TEKNİK A.Ş., Meslek Odaları ve kuruluşları ,Sivil Toplum Kuruluşları, Patent vekillik şirketleri, Ar-Ge Merkezleri ve Organize Sanayi Bölgeleri yönetimleri ve temsilcileri olacaktır. Bu sayede Proje Pazarında sergilenecek çalışmalarınızın sektörlerde önceden tanıtılması ve sektör temsilcilerinin, sanayicilerimizin projeleriniz ve çalışmalarınız hakkında detaylı bilgilendirmesi sağlanacaktır.

Uluslararası iştirakçileri de olacak etkinliğe ABD QinetiQ North America, Almanya Fraunhofer, Hamburg Havacılık, Fransa SAFRAN, GIFAS ve AIRBUS, İngiltere PERA, Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) başta olmak üzere savunma sanayi, güvenlik, havacılık sektörlerinde çalışmaları olan kurum ve kuruluşlar da ayrıca davet edilecektir.

Etkinlik süreci 1 Başkan ve 3 üyeden oluşan Yönetim/Yürütme Komisyonu tarafından yönetilecek ve proje pazarına gidecek olan çalışmalar (BAP Projeleri dahil) ilgili komisyon tarafından değerlendirilecektir. Projeler için “Soru Kiti ve Datasheet” hazırlanması İlgili komisyon tarafından yapılacaktır.

Bu çerçevede söz konusu olan çalışmalarınızın bilgisi, en geç 30 Haziran 2014 tarihine kadar Koordinatörlüğümüze iletilmesi istenecektir.

Düzenlenecek proje pazarı etkinliğinde ilk defa Üniversitemizden “YILIN GİRİŞİMCİSİ, PROJESİ VE PATENT BAŞVURUSU” dallarında komisyon tarafından seçimi yapılan öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize girişimci ve yenilikçi kültürün özendirilmesi amacı ile plaket verilecektir.

Bu konuda daha geniş bilgilendirme, web sitesi yayını ve e-posta yolu ile sizlere bildirilecektir.

MİTTO KOORDİNATÖRLÜĞÜ
mitto@marmara.edu.tr