SAP İnovasyon Ödülleri 2022' de Akademisyenimizin Büyük Başarısı

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP’ın, dünya çapındaki yılın en başarılı yazılım ile dijital dönüşüm projelerini seçtiği “SAP İnovasyon Ödülleri 2022” sonuçlandı.

FLO Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş., Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem ŞENVAR ’ın danışmanlığını yaptığı yapay zeka projesi FLO WISE ile dönüşüm kategorisinin kazananı oldu. Geliştirilen yapay zeka odaklı dijital dönüşüm projesi FLO Wise, 40 ülkeden 200 rakibi arasından sıyrılıp ödüle kavuştu.

Temel olarak  FLO WISE kapsamında 1. Faz olan “ürün iade” aşamasında, müşterilerin mağazalara getirdikleri hasarlı ürünlerin geçmişi makine öğrenmesi algoritmalarıyla analiz ediliyor. Ürünün temel özellikleri, eğer varsa iade geçmişi, mevsim koşullarına karşı dayanıklılığı, geçmiş müşteri davranışı verileri analiz ediliyor ve “iade talebi” olabilecek en faydalı şekilde sonuçlanıyor.

Hocamızı bu başarısından ötürü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

afiş.png (237 KB)