TÜBİTAK İKİLİ İŞ BİRLİĞİ PROJE BAŞARISI

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Oğuzhan Ceylan’ın yürütücü, Dr. Öğr. Üyesi Alparslan Zehir’in araştırmacı olarak yer aldığı, Arnavutluk’tan Polytechnic University of Tirana ile ortak yürütülecek “Dağıtık Enerji Kaynaklarında Çoklu Servisler için Optimum Dinamik Yığınlama Yaklaşımı” başlıklı projeleri TÜBİTAK – NASRI (Arnavutluk) İkili İş Birliği Çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Bu proje ile Türkiye’den elektrik güç sistemlerinin modellenmesi ve benzetimi ve enerji yönetimi konusundaki uzmanlar ile Arnavutluk’tan optimizasyon ve haberleşme konularındaki uzmanlar, eş zamanlı ya da ardışık biçimde dağıtık enerji kaynaklarının optimal yığınlama yaklaşımlarını, maliyet ve kayıpları azaltarak geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Projede emeği geçen öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Copy-of-Blank-Template-Instagram.jpg (1.63 MB)