Üniversite-Sanayi İş Birliğinde Yeni Bir Adım

İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi yöneticileri 20.01.2016'da üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akalın'ı ziyaret etti. Ziyarette; üniversite-sanayi iş birliği alanında yeni bir anlaşma imzalandı.

İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çökmez, Bölge Müdürü Ayla Dev ve Kurumsal İletişim Uzmanı Seda Alkım, 20.01.2016 tarihinde Rektör Yardımcımız ve Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi (MİTTO) Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın'ı ziyaret etti. Görüşmede Murat Çökmez, Üniversitemizden akademik destek sağlanması konusunda görüş alışverişinde bulundu. Üniversitemizin teknoloji transferi konusundaki tecrübeleri dolayısıyla, eğitim, danışmanlık ve mentorlük hizmeti sağlaması amacıyla iki taraf arasında bir protokol imzalandı. MİTTO'yu temsilen toplantıya katılan Vedat Güçler, inovasyon faaliyetleri içinde yapılacak ortak çalışmalar ve Ar-Ge projelerinde kurulacak iş ortaklıklarının; akademisyenlerimizin bilimsel çalışmaları ile öğrencilerimizin geliştirdiği rekabet edebilir sanayi ürünlerinin hayata geçmesini kolaylaştıracağını belirtti. İAYOSB ile gerçekleşecek işbirliğinin, Üniversitemizin sanayi işbirliğine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.