Üniversitemiz Siyasal Bilimler Fakültesi İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan DOĞAN’ ın yer aldığı Horizon 2020 MSCA-RISE Projesi ile önemli bir başarıya imza attı.

Logo_Marie-Curie3.jpg (151 KB)

Üniversitemiz Siyasal Bilimler Fakültesi İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan DOĞAN’ ın yer aldığı Horizon 2020 MSCA-RISE Projesi  ile önemli bir başarıya imza attı. “Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri  (MSCA) – RISE” Programı kapsamında  13 partner ile toplam bütçesi €1,104,000 olarak onaylanan Proje ile ülkeler arası bilgi, teknoloji ve tecrübe transferinin sağlanması hedeflenmektedir. Diplomatik süreçleri önceden kapatılmış ve erişilemeyen ülkeler ile diyaloğun tekrar açılmasına yönelik son siyasi gelişmelerden olan “Orta Asya Hukuku (Central Asian Law)” Projesi; Orta Asya'da hukuk kültürlerinin, yerel iş ortamlarının ve yönetişim arasındaki bağlantıların daha iyi anlaşılmasını ve açıklanmasını teşvik etmeyi amaçlayan araştırma ve eğitim programıdır. Proje kapsamında aşağıdaki proje ortakları arasında araştırmacı personel değişimi sağlanacaktır:

PROJE ORTAKLARI

LUNDS UNIVERSITET- Konsorsiyum Lideri

DUBLIN CITY UNIVERSITY

HELSINGIN YLIOPISTO

LATVIJAS UNIVERSITATE

MARMARA UNIVERSITY

UNIVERZITA KARLOVA

TOSHKENT SHAHRIDAGI XALQARO WESTMINSTER UNIVERSITETI

KHUJAND POLYTECHNIC INSTITUTE OF TAJIK TECHNICAL UNIVERSITY OF

TAJIKISTAN BY ACADEMIC M.C. OSIMI

TEBIGY KUWWAT PUBLIC ASSOCIATION

SIAR RESEARCH AND CONSULTING LLC

L.N. Gumilyov Eurasian National University

O ZBEKISTON RESPUBLIKASI BOSH PROKURATURASI AKADEMIYASI

MİTTO olarak değerli öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.