Üniversitemiz UNESCO-Newton 2020 Ödülü'nde Kısa Listeye Kalmaya Hak Kazandı

Üniversitemizin, Birmingham Üniversitesi (İngiltere) ile ortaklaşa yürüttüğü Uluslararası Araştırma Projesi UNESCO-Newton 2020 Ödülü’nde kısa listeye kalmaya hak kazandı.

Diş Hekimliği Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Işık Alturfan'ın Türkiye yürütücüsü olduğu Proje; Türkiye'ye verilecek ödül için finale kalan 4 projeden biri oldu.

Duyuru linki: https://www.newtonfund.ac.uk/news/latest-news/newton-prize-2020-shortlist-announced/

Newton Ödülü; Newton Fonu'nun 2014'teki lansmanından bu yana yatırım yaptığı mükemmel araştırma ve yeniliği destekleyen 1 milyon sterlinlik bir ödüldür. Ödülün amacı; İngiltere ve Newton Fonu ülkeleri arasındaki en iyi ortaklıkları ödüllendirmek ve dünyanın en acil sorunlarını ele almak için yeni uluslararası iş birliklerini teşvik etmektir. Bu bağlamda her ülke (Türkiye,Güney Afrika, Kenya, Mısır ve Ürdün) birer ödül kazanacak.

Prof. Dr. Alturfan ve ekibini tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.

profdralturfan.png (839 KB)