Uşak Üniversitesi Tasarım ve Teknoloji Festivali, 26 Nisan - 3 Mayıs 2019

Uşak Üniversitesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan Tasarım ve Teknoloji Festivali, 26 Nisan - 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festivalin düzenlenmesinin önemli bir nedeni var. Uşak Üniversitesi DTS alanlarında, Türkiye’de bir ilk olan Tasarım Merkezini kurmuştur. Deri, Tekstil ve Seramik sektörlerinin ihtiyacı olan yerli ve milli tasarımları merkezimizde yapacağız ve Türkiye’nin uluslararası rekabette gücünü artıracak çalışmalar yapacağız. DTS alanlarında yeni bir soluk getirecek çalışmalarımızın hedefi, ürünleri tasarlayıp sanayicimize prototip olarak sunmaktır. Düzenleyeceğimiz festivalde, konusunda yetkin ve başarılı kişileri ve teknoloji alanında öne çıkan firmaları ağırlayacağız. İlimizde üretilen Sanayi ve Teknoloji ürünlerini sergileyeceğiz. Üniversitemiz akademisyenlerinin ve öğrencilerinin projelerini tanıtacağı etkinlikler, profesyonel bir koreograf ve yaklaşık 15 mankenin katılacağı defile, tasarım ve teknoloji ile ilgili konferans, panel, çalıştay ve work-shoplar, sergiler, BulUşak Proje Finali ve Fikrim Geldi Proje Sergisi, Ar-Ge ve proje pazarı etkinliklerini gerçekleştireceğiz. Festival kapsamında Bölge Üniversiteleri ve Uşak Üniversitesi’nin tanıtımının yapılacağı ‘Tanıtım Günleri’ yapılacaktır. Ayrıca Üniversitemizde o hafta içerisinde bütün fakülte ve yüksekokulların mezuniyet törenleri yapılacak ve öğrencilerimiz aileleri ile birlikte uşağa geleceklerdir. Uşak’ın sosyo-ekonomik kalkınmasına katkı sunacak etkinlikleri içeren festivalimiz Uşak’ın tanıtımına özellikle katkı sunacaktır.

Ekonomi yönünden Uşak’a bağlı olan Simav, Gediz, Selendi, Dumlupınar gibi merkezlerin de o dönemde İlimize çekilmesi festivali daha da hareketlendirecektir. Festival düzenlenecek konserler ile desteklenecektir. Festivalin Uşak ve çevresinde duyurulması için gazete ilanları, sponsorlu sosyal medya tanıtımları, radyo spotları ve outdoor reklamlar ile geniş bir tanıtım kampanyası yürütülecektir. Bu haliyle Tasarım ve Teknoloji Festivali, sponsorlar ve ticari katılımcılar için eşsiz bir tanıtım ve yatırım fırsatı sunacaktır.

Detaylı Bilgi için: https://ttfest.usak.edu.tr/