UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe 7. Uluslararası ARGE Proje çağrısı

Sayı:

TİM.UTİB.02.ARGE.2014/1139-10370

Bursa, 18/12/2014

Konu:

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin, 2009’da başlattığı “UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe 7. AR-GE Proje Pazarı Zirvesi ve 5. Tasarım Yarışıması” uluslararası düzeyde 27-28-29 Mayıs 2015 tarihlerinde Türkiye Otomotiv Sektöründe 3. Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması" ile eş zamanlı olarak “Bursa Tasarım ve İnovasyon Buluşmaları” kapsamında düzenlenecektir.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği tarafından,  Sektörümüzde konu bazlı 1200 ün üzerinde proje önerisi veri tabanı oluşumuna katkı sağlayan Zirve’nin Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM), Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Beijing Üniversitesi, Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi Nonwoven Enstitüsü, Güney Kore Tekstil Gelişim Enstitüsü, Kyoto Teknoloji Enstitüsü, AITEX, HOHENSTEIN gibi uluslararası merkezlerin işbirliğiyle gerçekleştirilecektir.

Ar-Ge Proje Pazarı vasıtasıyla sektörümüzün sanayi-üniversite işbirlikleri öncelikli olmak üzere sanayi-sanayi, üniversite-üniversite, sanayi-araştırma kurumu-üniversite gibi kurumların ortak proje geliştirmeleri hedeflemiştir. Sektörümüzün Ar-Ge alt yapısına destek sağlamayı hedefleyen Zirve’ de Ar-Ge projesi yapmak isteyen sanayi kuruluşları temsilcileri, yerli ve yabancı üniversite öğretim üyeleri ve Ar-Ge Merkezleri ile Teknopark araştırmacıları bir araya gelerek yüz yüze görüşme fırsatı bulmaktadır.

UTİB Türkiye VII. Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe AR-GE Proje Pazarı Zirvesi kapsamında proje önerileri, her yıl olduğu gibi http://online.utibargeprojepazari.com/ üzerinden kabul edilecek olup proje kabulleri 3.Nisan.2015 Cuma saat 17.00’ ye kadar devam edecektir.

2015 yılı için belirlenen kategoriler:

ü  Tıbbi Tekstiller ve Teknik Giysiler

ü  Bitim (Boya, Baskı ve Kaplama) İşlemlerinde Verimlilik ve Sürdürülebilirlik

ü  Kumaş Teknolojisindeki Yenilikler

ü  Koruyucu ve Askeri Tekstiller

ü  Fonksiyonel Lif ve Polimerler

ü  Tekstil Ve Konfeksiyon Sektörüne Yönelik Alınmış Patentler

ü  Diğer Tekstiller

Kabul edilen projeler http://online.utibargeprojepazari.com/Randevu/RandevuProjeListesi.aspx adresi üzerinden sanayicilerin bilgisine sunulacak olup, etkinlik günü proje önerileri sahiplerinin sanayiciler ile buluşması sağlanacaktır.

Yerli-Yabancı sanayi uzmanları ve akademisyenlerden oluşan “Ödül Seçici Kurulu” tarafından başarılı bulunan Ar-Ge Proje önerileri değerlendirilerek her bir kategoride birinciye 10.000 TL, ikinciye 6.000 TL, üçüncüye 4.000 TL olmak üzere toplam 100.000 TL nakden ödüllendirilecektir. Diğer Tekstiller ve Patent kategorileri ödül kapsamında değildir.